O nama

O nama

Tvrtka HSTEC je specijalizirana za razvoj, projektiranje i proizvodnju visokobrzinskih elektromotornih vretena, direktnih pogona i druge visokobrzinske tehnike, te za inženjering, projektiranje i automatizaciju specijalnih obradnih strojeva i sustava.

Osnivanje tvrtke godine 1997. je ostvareno u suradnji s tvrtkom SAS Zadar, poznatom u proizvodnji specijalnih alatnih strojeva i njemačkom tvrtkom Bosch-Rexroth (prethodno zvanom INDRAMAT), svjetski renomiranom tvrtkom u proizvodnji elektromotornih pogona i sustava.

Od osnivanja do danas tvrtka HSTEC je razvila široku paletu elektromotornih vretena i električnih pogona za direktnu primjenu na obradnim alatnim strojevima i obradnim jedinkama. Fleksibilni tim vrhunskih stručnjaka strojarske i elektrotehničke struke s bogatim iskustvom u razvoju, konstrukciji i izradi specijalnih alatnih strojeva, te implementaciji industrijskih robota nudi kreativna rješenja na području industrijske automatizacije.

HSTEC-ov razvojni tim je orijentiran na individualiziranu proizvodnju nudeći usluge razvoja, projektiranja, proračuna i optimizacije, te proizvodnje i montaže komponenata obradnih strojeva prema zahtjevima kupca. Visoki standardi kontrole kvalitete proizvoda nastavljaju se i nakon prodaje pomoću upravljanja cjelokupnim životnim ciklusom proizvoda.

Misija HSTEC-a je daljnje ostvarivanje inovativnih rješenja na područjima pogonske tehnike i industrijske automatizacije stvarajući nove vrijednosti. Posebno se ističe usmjerenost na potrebe i zadovoljstvo kupaca, uvođenje novih tehnologija i ostvarivanja najviših standarda struke u izvedbi i dokumentiranosti projekata, te širenje na nova tržišta i stvaranje novih proizvoda i usluga.

Težnja HSTEC-a je suradnja sa znanstveno-istraživačkim institucijama na tehnički zahtjevnim inovativnim projektima te stvaranje čvrstih veza između industrije i akademske zajednice.

HSTEC zastupa svjetski poznate tvrtke iz područja automatizacije za tržište Republike Hrvatske:

  • Balluff - elektronski i elektromehanički, rotirajući i linearni mjerni senzori
  • Rexroth Bosch - servomotori, regulirani pogoni i upravljanja
  • Alpha Getriebe - zupčani prijenosnici, elektromehanički pogonski sustavi
  • Mitutoyo - mjerni uređaji